Ervaring met tekentherapie, verhaal van een moeder .....

Na het overlijden van zijn tante van 48 jaar werd onze zoon erg piekerig en onzeker. Het overlijden kwam heel onverwacht. Dat riep allerlei vragen bij hem op: 'mam, kan jou dat ook overkomen', 'ben ik wel gezond'? En in plaats dat hij een onbezorgde jongen van 9 jaar was, maakte hij zich veel zorgen. Na een half jaar heb ik contact gelegd met Hermanna van Tekenspoor. Aan de hand van zelf tekeningen maken, kon hij zijn verhaal kwijt en kon Hermanna gerichte vragen stellen over zijn tekeningen. In het begin was hij onzeker, maar hij kreeg meer vertrouwen en ging met plezier heen. Ik kan oprecht zeggen dat het hem geholpen heeft, hij kan zich beter uiten, komt voor zichzelf op. Hij blijft een gevoelige, lieve jongen, maar kan beter met zijn emoties overweg! 

 

Tekentherapie het klinkt misschien 'zwaar', maar dit is het juist niet. Het is een laagdrempelige persoonlijke begeleiding waarbij we gebruik maken van de tekentaal. Tekenen is een ‘gewone’ ontspannende bezigheid, een tekening laat zien wat er in een kind omgaat, hoe hij/zij zich voelt.
Twijfel je over hulp voor je kind, maar lijkt het nog een stap te ver? Zit je kind niet lekker in z’n vel? Sta je op de wachtlijst bij de hulpverlening? Neem gerust contact op, we kijken samen wat het meest geschikt is voor je kind. Soms kan een tekening en een oudergesprek al veel be-tekenen.

 

Contact

Hermanna Dogger

Verlengde korte Steeg 6
7772RZ Hardenberg 

06 4393 0586

info@tekenspoor.nl

Lid van Tekentaal

Ik ben lid van de vereniging Tekentaal (VT)