Luisterend oor in lotgenotengroep voor uithuisgeplaatste jongeren

Mooi persbericht laughing Kijk voor meer informatie ook op pleegkinderen .
We starten binnenkort, dus heb je belangstelling laat het ons weten.

 

HARDENBERG – In de gemeente Hardenberg wonen relatief veel kinderen en jongeren die uit huis geplaatst zijn. Het zijn soms best heftige situaties, maar met wie praat je er over? In Hardenberg wordt vanaf eind januari op een aantal middagen weer de lotgenotengroep ‘Go4it’ georganiseerd, nu voor jongeren (vanaf 12 jaar) om hierover met elkaar bezig te zijn. “Want het helpt echt, als je merkt dat je er niet alleen mee zit”.

Gwendy Veldhuis heeft jarenlang in een pleeggezin gewoond. Zelf zegt ze dat ze zich vaak anders voelde dan leeftijdgenootjes. Zij en pleegouder Hermanna Dogger organiseren de bijeenkomsten voor jongeren. “Het was fijn geweest als ik er in mijn tijd met andere pleegkinderen over had kunnen praten”, zegt Gwendy.
 

Actief bezig zijn en leren van elkaar
Op een professionele en creatieve manier begeleiden Dogger en Veldhuis de groep jongeren. De eerste bijeenkomst start op 28 januari. Het doel is dat de deelnemers hun ervaringen en gevoelens over de uithuisplaatsing kunnen delen. Dat ze ontdekken dat ze niet de enigen zijn en herkenning bij elkaar kunnen vinden. De deelnemers krijgen in de lotgenotengroep de mogelijkheid om op een creatieve wijze ervaringen te delen, elkaar te steunen en elkaar tips te geven. Eerder al is een soortelijke groep gestart voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Zowel de kinderen als de pleegouders zijn enthousiast en zien de toegevoegde waarde van zo’n lotgenotengroep.

Gwendy en Hermanna roepen jongeren op die uithuisgeplaatst zijn (geweest) om zich aan te melden voor de bijeenkomsten. Meer informatie over de lotgenotengroep ‘Go4it’ is te vinden op www.tekenspoor.nl. Er zijn in totaal 8 bijeenkomsten, deze zijn gratis, mede dankzij een subsidie van de gemeente Hardenberg, en duren ongeveer anderhalf uur.
Naast ervaringsdeskundige is Gwendy HVO-docente en Hermanna creatief begeleider en gedeeld verdriet coach.

 

 

Contact
  • Hermanna Dogger

  • Verlengde korte Steeg 6
    7772RZ Hardenberg

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • 06 4393 0586

Aangesloten bij: