Tekenen 'op maat'

Tekenen 'op maat'....soms kan het fijn zijn om binnen een bepaalde doelgroep samen creatief bezig  te zijn.
Lekker creatief aan de slag in een groepje dat elkaar aanvoelt.

Ook is er de mogelijkheid voor individuele tekenlessen 'op maat'. Je krijgt alle aandacht tijdens de tekenlessen, je krijgt tips om je creatief te uiten en maakt je eigen kunstwerkjes zoals jij het wilt.

Belangstelling ? Neem gerust geheel vrijblijvend contact op.


 

Een mooi voorbeeld van 'tekenen op maat' voor een bepaalde doelgroep die ik heb gegeven is:
Tekenen met pleegkids

Als pleegmoeder zie ik dat pleegkinderen makkelijk met elkaar in gesprek komen en elkaar veel te vertellen hebben. Ze begrijpen elkaar en voelen elkaar aan.  
Als tekentherapeut zie ik dat kinderen vaak beter hun verhaal in een tekening kunnen weergeven dan in een gesprek. Dat je door gerichte opdrachten aan te bieden in gesprek kunt komen met wat hen bezig houdt en hun gevoel.
Tijdens de training 'Gedeeld Verdriet Coach' werd de nadruk gelegd op hoe belangrijk het is om als 'lotgenoten' elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen, niet alleen door te praten maar ook door 'te doen'. Dit was voor mij een mooie bevestiging van bovenstaande.

Het doel van deze lessen is:
- gezellig samen creatief bezig zijn
- pleegkinderen ontmoeten elkaar
- met elkaar in gesprek komen, herkenning
- bezig zijn met sociaal-emotionele vaardigheden

Deze lessen zijn voor pleegkinderen vanaf ongeveer 8 tot 18 jaar (mocht je kind jonger zijn en lijkt het je toch zinvol om deel te nemen, neem gerust contact op). We komen, in kleine groepjes, om de week bij elkaar. We tekenen niet alleen maar met potlood, maar zijn ook bezig met wasco en ecoline, gaan eens schilderen of een collage maken enz.
Goed kunnen tekenen is niet belangrijk. Het is belangrijk dat het kind zichzelf mag zijn, op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo mag werken. Ik probeer elk kind mee te geven dat ze goed zijn zoals ze zijn, met al hun kwaliteiten en bijzonderheden. 
 

Kosten: € 10,00 per les, incl. materiaal en drinken.

Heb je belangstelling of wil je meer weten, neem gerust contact op.

 

.